Projects     Studio     Contact



Westwood Residence

TYPE Extensive Renovation
LOCATION
Portland, OR
STATUS
Completed 2020
SIZE
2,200 SF


Constructed in 1968, this home is located in the Southwest hills of Portland, Oregon on a leafy and secluded forest lot. Our clients approached us soon after purchasing this home with the intention of a full renovation and restoration. The home had gone untouched for many years and featured the typical outdated kitchen and bathrooms. We were immediately inspired and drawn to the large lava rock wall and fire place and forest views from every room.

Working closely with the clients, we embarked on a complete renovation, including a new covered entry way, new floor to ceiling windows at the dining area, restoration of the original wood and steel entry stair,

restoration of the lava rock fireplace, replacement of all exterior windows and doors and a new kitchen and bathrooms.

We developed a clean and modern aesthetic that honored the history of the home while simultaneously modernizing and accentuating the existing architecture to be something completely new and compelling. The use of contrasting warm and cool materials, the addition of several large skylights, and new direct connections to outdoor spaces have truly transformed this home into something very special.









































503 473 0567     hello@mentarchitecture.com     

Portland, OR

503 473 0567     
hello@mentarchitecture.com  
Portland, OR