Projects     Studio     Contact


Woodstock Renovation

CLIENT Private Residence
LOCATION Portland, Oregon
STATUS Completed 2019
SIZE 2,200 SF
CONTRACTOR Purch & Holding


We reimagined an entire house for a couple in southeast Portland. The existing house had eight foot high ceilings, so a series of vertical elements, including a reclaimed wooden screen wall at the entry, were designed to create a sense of verticality and contrast with the existing constraints. Windows, hardware, and fixtures are black to contrast the white walls and light-colored flooring.

This renovation involved stripping the entire house down to the studs, inserting new insulation, lighting, plumbing fixtures, and finishes throughout. A number of structural interventions were required to create open spaces that allow the house to feel larger than its modest footprint.





































503 473 0567     hello@mentarchitecture.com     

Portland, OR

503 473 0567     
hello@mentarchitecture.com  
Portland, OR